0341-455308 info@aquative.nl

In het beheersplan komen een aantal taken terug die periodiek uitgevoerd en geregistreerd dienen te worden. In de praktijk kan het voorkomen dat deze taken niet periodiek uitgevoerd (kunnen) worden. Bijvoorbeeld omdat de medewerker die voor de uitvoering moet zorg dragen afwezig is in verband met vakantie of om andere redenen. Aquative kan u door heel Nederland helpen bij het uitvoeren van de beheerstaken uit het beheersplan. Hierdoor zijn zowel de kwaliteit als de continuïteit voor u gewaarborgd.

Temperaturen 

Legionella preventie draait onder andere om het koud (< 25 graden Celsius) houden van het koude water en het warm (> 60 graden Celsius) houden van het warme water. Bij het koude water is het belangrijk dat de temperatuur onder de 25 graden Celsius blijft en het warme water boven de 60 graden Celsius blijft. De temperatuur hiertussen, dus tussen de 25 tot 60 graden Celsius geeft een verhoogde kans op legionella. Om te voorkomen dat de temperatuur van het water in deze risicozone komt te liggen, moet u periodiek de temperatuurinstelling controleren en registreren. Dit is een tijdrovende klus waarbij onze deskundige medewerkers u graag bij helpen. Wij kunnen metingen handmatig of digitaal voor u uitvoeren. De data registreren wij in uw logboek, zodat u tijdens een inspectie kunt aantonen dat u aan uw verplichtingen voldoet.

 

Spoelen 

Om de groei van legionella in uw installatie te voorkomen is het belangrijk dat u zorgt voor een goede doorstroming. Het beste is om uw installatie hierop aan te passen maar dit blijkt in de praktijk niet altijd mogelijk. In dat geval moet u uw installatie regelmatig doorspoelen. Dat kost u veel tijd. Onze deskundige medewerkers kunnen u hierbij assisteren en adviseren.  De data registreren wij in uw logboek zodat u tijdens een inspectie kunt aantonen dat u aan uw verplichtingen voldoet. Bovendien is het belangrijk dat u uw kraan goed laat doorlopen wanneer u het een tijd niet heeft gebruikt. Bijvoorbeeld na een lange vakantie kan het voorkomen dat er bacteriën zijn ontstaan in uw leidingen.

Neem gerust contact met ons op 

Neem telefonisch contact op

Wij staan van maandag t/m vrijdag telefonisch voor u klaar van 07:30 – 17:00. U kunt ons voor al uw vragen of een vrijblijvend advies bereiken op 0341-455308.

Stuur ons een e-mail

Stuur ons gerust een mail naar info@aquative.nl met uw vraag of voor het opvragen van een offerte. Wij doen ons uiterste best om uw e-mail zo snel mogelijk te beantwoorden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

U kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit kunt u doen door ons een e-mail te sturen of door het contactformulier in te vullen.