0341-455308 info@aquative.nl

Wanneer blijkt uit de monstername dat uw leidingnet besmet is met een legionella bacterie of andere bacterie is het belangrijk dat dit zo spoedig mogelijk wordt opgelost. Ondanks dat u zeer goede maatregelen heeft getroffen om legionella te voorkomen, blijkt uit de praktijk dat het ondanks de maatregelen alsnog kan voorkomen dat er legionella of een andere bacterie wordt aangetroffen in het leidingnet.  Als de uitslag van de monstername niet goed is dan zullen wij gaan kijken naar oplossingen om de legionella te behandelen. Als goed spoelen niet blijkt te werken kan dit een andere aanpak vergen. Door de installatie (plaatselijk) thermisch of chemisch te desinfecteren kan het probleem worden opgelost. Aquative is gespecialiseerd in het desinfecteren van waterleidingsystemen en heeft jarenlange ervaring op dit gebied.

De twee soorten van desinfectie

Er zijn twee verschillende mogelijkheden om te desinfecteren wanneer er een bacterie is aangetroffen in uw drinkwaterinstallatie. Er kan worden gedesinfecteerd middels een thermische desinfectie of middels een chemische desinfectie. Of de installatie thermisch of chemisch gedesinfecteerd wordt hangt van meerdere factoren af. Wij kunnen u hierin adviseren.

Thermische desinfectie

Bij een thermische desinfectie worden de leidingen gespoeld met warm water >60˚C. Bij de juiste standtijd zullen de bacteriën hierdoor gedood worden. Legionella bacteriën zijn namelijk niet bestand tegen temperaturen boven de 60˚C. Dit is een veel voorkomende manier om geïnfecteerde waterinstallaties te ontdoen van de bacteriën. Bovendien is dit een milieuvriendelijke en effectieve behandeling van de besmetting.

Chemische desinfectie

Bij een chemische desinfectie wordt er apparatuur op de drinkwaterinstallatie aangesloten die ervoor zorgt dat er een juiste hoeveelheid chemicaliën in de drinkwaterinstallatie wordt ingebracht. Deze chemicaliën werken in op de aanwezige biofilm en zullen de bacteriën doden. Uiteraard moet er deskundig worden nagespoeld zodat er geen restanten van de chemicaliën aanwezig zijn.

De werkwijze van Aquative

Onze medewerkers hebben ervaring in diverse branches en werken bij iedere organisatie naar de etiquette. Wij werken met korte lijnen en zijn betrokken bij onze klanten, bovendien hebben wij alles in eigen beheer. Hierdoor kunnen wij snel schakelen en gepaste oplossingen bieden wanneer dit nodig is. Wij hebben bovendien een proactieve werkhouding en denken graag met u mee. Ook als u volledig ontzorgd wilt worden kan Aquative u van dienst zijn

Neem gerust contact met ons op 

Neem telefonisch contact op

Wij staan van maandag t/m vrijdag telefonisch voor u klaar van 07:30 – 17:00. U kunt ons voor al uw vragen of een vrijblijvend advies bereiken op 0341-455308.

Stuur ons een e-mail

Stuur ons gerust een mail naar info@aquative.nl met uw vraag of voor het opvragen van een offerte. Wij doen ons uiterste best om uw e-mail zo snel mogelijk te beantwoorden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

U kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit kunt u doen door ons een e-mail te sturen of door het contactformulier in te vullen.