0341-455308 info@aquative.nl

Een drinkwaterinstallatie (behoord te zijn) onderworpen aan de strenge kwaliteitseisen met het oog op veiligheid en doelmatigheid. Het doel hiervan is om hoge kwaliteit drinkwater te kunnen tappen van het waterbedrijf zonder kwaliteitsverlies.  Het is erg belangrijk dat uw installatie voldoet aan de normering. Door in de ontwerpfase kritisch te zijn op uw installatie, kan later een hoop onnodig werk en hoge extra kosten worden voorkomen.

Aquative kan uw installatie deskundig beoordelen en wij kunnen tevens toetsen of de ontworpen installatie voldoet aan de daarvoor opgestelde normering. Hierdoor weet u zeker dat uw ontwerp voldoet en dat u deze kunt gebruiken. Allereerst is het belangrijk dat uw installatie wordt beoordeeld door een adviseur die BRL6010 gecertificeerd is. 

Bovendien zijn onderstaande punten opgenomen in de normering waaraan uw installatie dient te voldoen: 

Drinkwaterbesluit en Drinkwaterwet
In de Drinkwaterwet en het Drinkwaterbesluit zijn diverse punten opgenomen met betrekking tot uw installatie. Het is erg belangrijk dat deze hieraan voldoet.
Publicatie 55.1 ISSO
Er is de handleiding Legionella Preventie in leidingwater ontwikkeld, het is belangrijk dat uw ontwerp hieraan voldoet.
Checklist hotspots in waterleidingen
Uw installatie dient te worden langsgelopen aan de eisen van bovengenoemde checklist. Door de jarenlange ervaring van Aquative kan dit snel en deskundig worden beoordeeld.
Waterwerkbladen

In de Waterwerkbladen wordt een nadere uitwerking gegeven van wat in de NEN 1006 in algemene zin wordt gesteld. In de Waterwerkbladen zijn zowel bepalingen als richtlijnen opgenomen. Daarnaast zijn voor bepaalde situaties aanwijzingen gegeven voor de uitvoering. Het in de Waterwerkbladen gestelde moet worden beschouwd als standaardvoorwaarden waaraan een drinkwaterinstallatie moet voldoen om in overeenstemming te zijn met de NEN 1006.

NEN 1006 (leidingwaterinstallaties)

Een glas kraanwater drinken, je tanden poetsen, douchen, de kleintjes in bad laten spelen, én dat allemaal zonder er ziek van te worden. In Nederland is dat vanzelfsprekend. Hoe kan dat? Doordat er goede afspraken over gemaakt worden. Deze afspraken leggen we vast in normen, zoals de NEN 1006. Hieraan dient uw installatie dan ook te voldoen om te beschikken over veilig drinkwater.

ISSO/SBR 811
 

Het is belangrijk dat uw installatie voldoet aan de integrale ontwerpen van Legionella veilige woningen ISSO/SBR 811.

Neem contact met ons op 

Neem telefonisch contact op

Wij staan van maandag t/m vrijdag telefonisch voor u klaar van 07:30 – 17:00. U kunt ons voor al uw vragen of een vrijblijvend advies bereiken op 0341-455308.

Stuur ons een e-mail

Stuur ons gerust een mail naar info@aquative.nl met uw vraag of voor het opvragen van een offerte. Wij doen ons uiterste best om uw e-mail zo snel mogelijk te beantwoorden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

U kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit kunt u doen door ons een e-mail te sturen of door het contactformulier in te vullen.