0341-455308 info@aquative.nl

Wanneer er uit de resultaten van de monstername is gebleken dat er in uw installatie een normoverschrijding legionella is aangetroffen, dan dienen er uiteraard maatregelen genomen te worden. U bent verplicht om maatregelen te nemen omdat u verantwoordelijk bent voor de installatie. Hoe u een overschrijding dient op te lossen en wat het gevaar is leest u op deze pagina.

Wat te doen bij een normoverschrijding legionella? 

Wanneer blijkt dat er legionella is aangetroffen in de waterleiding wilt u natuurlijk weten welke acties u moet ondernemen om te zorgen voor de nodige veiligheid. Wij bieden u een passend advies en kunnen al uw vragen beantwoorden zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. Zorg ervoor dat direct vernevelende tappunten veilig gesteld worden door middel van een Legionella veilige douchekop en laat door middel van een brononderzoek uitzoeken waar de Legionellabesmetting is ontstaan. Vervolgens is het belangrijk om verdere maatregelen te nemen om de bacterie te behandelen. Aquative heeft jarenlange ervaring en kan u hierbij snel en deskundig helpen.  Welke acties verder ondernomen moeten worden verschilt per situatie, wij zullen u hierbij een passende oplossing bieden

Normoverschrijding legionella melden

Bij 100 kolonievormende eenheden (kve) per liter drinkwater of meer is er sprake van een normoverschrijding legionella. Een kolonievormende eenheid is één enkele legionellabacterie of een klompje aan legionellabacteriën. Wanneer uw installatie tot een prioritaire installatie behoort, bent u verplicht om bij meer dan 1.000 kve/l een melding te maken bij het ministerie van Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT). Om te zien of uw locatie tot een prioritaire locatie wordt gerekend kunt u een kijkje nemen op deze pagina. 

Normoverschrijding legionella verhelpen

Wanneer er legionella bacteriën worden aangetroffen dan is het uiteraard belangrijk deze zo spoedig mogelijk te bestrijden zodat uw water weer voldoet aan de veiligheidseisen. Aquative kan de legionella bacteriën op diverse deskundige manieren verwijderen, welke methode er wordt toegepast is per situatie verschillend. Onze adviseurs zullen hierover een passende beslissing nemen.

Onderstaand beschrijven wij kort welke methodes van legionella verwijderen Aquative kan bieden. 

Spoelen

Bij deze methode worden de leidingen met grote hoeveelheden water ververst, hierdoor kunnen kleine normoverschrijdingen vaak opgelost worden.

Reiniging
Door naast het desinfecteren de leidingen ook grondig te reinigen, wordt de biofilm verwijderd.
Thermische desinfectie
Bij een thermische desinfectie worden de leidingen gespoeld met warm water >60˚C. Bij de juiste standtijd zullen de bacteriën hierdoor gedood worden.
Chemische desinfectie

Bij een chemische desinfectie wordt er apparatuur op de drinkwaterinstallatie aangesloten die ervoor zorgt dat er een juiste hoeveelheid chemicaliën in de drinkwaterinstallatie wordt ingebracht. Deze chemicaliën werken in op de aanwezige biofilm en zullen de bacteriën doden.

Neem contact met ons op 

Neem telefonisch contact op

Wij staan van maandag t/m vrijdag telefonisch voor u klaar van 07:30 – 17:00. U kunt ons voor al uw vragen of een vrijblijvend advies bereiken op 0341-455308.

Stuur ons een e-mail

Stuur ons gerust een mail naar info@aquative.nl met uw vraag of voor het opvragen van een offerte. Wij doen ons uiterste best om uw e-mail zo snel mogelijk te beantwoorden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

U kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit kunt u doen door ons een e-mail te sturen of door het contactformulier in te vullen.