0341-455308 info@aquative.nl

Eigenaren van prioritaire instellingen moeten elk half jaar het water laten controleren op de aanwezigheid van legionella. Het aantal monsters wordt bepaald aan de hand van het aantal tappunten in de installatie. Aquative kan de legionella monstername voor u verzorgen. Wij hebben een eigen monsternemer in dienst, waardoor we de watermonsters zelf kunnen nemen. Voor het onderzoek werken wij samen met een RVA geaccrediteerd laboratorium.

Wij werken landelijk en kunnen voor u borgen dat u periodiek door ons benaderd wordt. Hierdoor weet u zeker dat de legionella monstername tijdig wordt uitgevoerd en u voldoet aan de wet- en regelgeving.

Na de legionella monstername 

8 dagen na de legionella monstername ontvangt u van ons de uitslag. Wanneer alles in orde is dan dient u de resultaten in uw legionella beheersplan te bewaren. Na een half jaar dient u opnieuw legionella watermonsters te laten nemen. Vanzelfsprekend dient u het beheer zoals dat is beschreven in de documenten te blijven uitvoeren. Bij een overschrijding van de vastgestelde norm (< 100 kve /l) informeren wij u direct over de risico’s en de te nemen acties. U krijgt daarbij direct een passend advies van een van onze adviseurs. Bovendien voeren we, indien gewenst, de melding normoverschrijding legionella bij de Inspectie Leefomgeving en Transport uit.

Wat kunt u bij een legionella besmetting doen? 

Wanneer blijkt dat er legionella is aangetroffen in de waterleiding wilt u natuurlijk weten welke acties u moet ondernemen om te zorgen voor de nodige veiligheid. Wij bieden u een passend advies en kunnen al uw vragen beantwoorden zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. Zorg ervoor dat direct vernevelende tappunten veilig gesteld worden door middel van een legionella veilige douchekop en laat daarna doormiddel van een brononderzoek uitzoeken waar de legionellabesmetting is ontstaan. Vervolgens is het belangrijk om verdere maatregelen te nemen om de bacterie te behandelen. Aquative heeft jarenlange ervaring en kan u hierbij snel en deskundig helpen.  Welke acties verder ondernomen moeten worden verschilt per situatie, maar wij zullen u hierbij een passende oplossing bieden.

Neem gerust contact met ons op

Neem telefonisch contact op

Wij staan van maandag t/m vrijdag telefonisch voor u klaar van 07:30 – 17:00. U kunt ons voor al uw vragen of een vrijblijvend advies bereiken op 0341-455308.

Stuur ons een e-mail

Stuur ons gerust een mail naar info@aquative.nl met uw vraag of voor het opvragen van een offerte. Wij doen ons uiterste best om uw e-mail zo snel mogelijk te beantwoorden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

U kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit kunt u doen door ons een e-mail te sturen of door het contactformulier in te vullen.