0341-455308 info@aquative.nl

In de drinkwaterinstallatie zijn terugstroombeveiligingen (keerkleppen) geplaatst om ongewenste stroming en verontreiniging van het drinkwater te voorkomen. Bijvoorbeeld als de waterdruk wegvalt. Om er zeker van te zijn dat de in de drinkwaterinstallatie aanwezige keerkleppen goed werken, dienen deze jaarlijks gecontroleerd te worden. De controle op deze terugstroombeveiligingen is noodzakelijk om te voorkomen dat verontreinigd water kan terugstromen in het drinkwater. Naarmate keerkleppen langere tijd worden gebruikt kan de kwaliteit en werking achteruit gaan en daardoor kunnen er problemen met de installatie ontstaan.

Niet controleerbare keerkleppen die zijn geïntegreerd in tapkranen, thermostatische mengkranen en toestellen moeten iedere tien jaar worden vervangen.

Wat kan Aquative voor u betekenen? 

Het controleren van keerkleppen is specialistisch werk.  U moet bijvoorbeeld weten waar in de leidingen de keerkleppen zitten of horen te zitten. Het is  verstandig om de keerklepcontrole te laten uitvoeren door een professioneel bedrijf. Zo weet u zeker dat u een goede terugstroombeveiliging heeft en daarmee voldoet aan geldende wet- en regelgeving.

Vanuit een risicoanalyse wordt er een inventarisatie gemaakt van de in de drinkwaterinstallatie aanwezige keerkleppen en ook of de keerkleppen op de juiste wijze gemonteerd zijn. Na de controle van de keerkleppen ontvangt u van onze een rapportage van de uitgevoerde werkzaamheden die u kunt invoegen in het beheersplan. Tevens kunnen wij defecte keerkleppen gelijk voor u vervangen, zodat u er zeker van bent dat er geen defecte keerkleppen in de drinkwaterinstallatie aanwezig zijn. Aquative voert de keerklepcontrole met eigen medewerkers uit door heel Nederland. De prijs van de keerklepcontrole is van diverse factoren afhankelijk. Neem gerust contact met ons op voor een antwoord op uw vraag

De werkwijze van Aquative 

Onze medewerkers hebben ervaring in diverse branches en werken bij iedere organisatie naar de etiquette. Wij werken met korte lijnen en zijn betrokken bij onze klanten, bovendien hebben wij alles in eigen beheer. Hierdoor kunnen wij snel schakelen en gepaste oplossingen bieden wanneer dit nodig is. Wij hebben een proactieve werkhouding en denken graag met u mee. Ook als u volledig ontzorgd wilt worden kan Aquative u van dienst zijn

 

Neem gerust contact met ons op 

Neem telefonisch contact op

Wij staan van maandag t/m vrijdag telefonisch voor u klaar van 07:30 – 17:00. U kunt ons voor al uw vragen of een vrijblijvend advies bereiken op 0341-455308.

Stuur ons een e-mail

Stuur ons gerust een mail naar info@aquative.nl met uw vraag of voor het opvragen van een offerte. Wij doen ons uiterste best om uw e-mail zo snel mogelijk te beantwoorden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

U kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit kunt u doen door ons een e-mail te sturen of door het contactformulier in te vullen.