0341-455308 info@aquative.nl

Water dat gebruikt wordt om te drinken mag niet teveel schadelijke stoffen of micro-organismen bevatten. Dit is vastgelegd in wetgeving. Om vast te stellen dat uw drinkwater ook daadwerkelijk aan de normen voldoet moet deze in bepaalde situaties periodiek bemonsterd en geanalyseerd worden. Hiervoor zijn speciale meetprogramma’s beschikbaar waarmee wordt vastgesteld of het water aan de richtlijnen en normwaarden voldoet. Wij kunnen ervoor zorgen dat deze deskundig voor u wordt uitgevoerd.

Overzicht van de meetprogramma’s 

Heeft u een drinkwaterreservoir in uw installatie geïnstalleerd, dan bent u verplicht om minimaal 1 keer per jaar het water te laten controleren op koloniegetal 22 °C, coli 37, E-coli en aeromonas.

Gebruikt u bronwater als drinkwater voor derden? Dan moet het water maandelijks onderzocht worden. Hiervoor heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T) een onderzoeksprogramma opgesteld dat over meerdere jaren is uitgespreid.

In de volgende situaties dient u uw drinkwater periodiek te bemonsteren conform het meetprogramma.

Eigen winning van grondwater of oppervlaktewater
Hierbij dient u uw water periodiek bemonsteren conform meetprogramma tabel IIIa en IIIb.
Ontharding van drinkwater
Hierbij dient u uw water periodiek bemonsteren conform meetprogramma tabel IIIc.
Een alternatieve techniek voor legionella preventie
Hierbij dient u uw water periodiek bemonsteren conform meetprogramma tabel IIId.
Een waterverbruik van meer dan 1000 m3
Hierbij dient u uw water periodiek bemonsteren conform meetprogramma tabel IIIf
Een collectief warmwatergebruik van meer dan 10 m3
Hierbij dient u uw water periodiek bemonsteren conform meetprogramma tabel IIIg

Neem gerust contact met ons op

Neem telefonisch contact op

Wij staan van maandag t/m vrijdag telefonisch voor u klaar van 07:30 – 17:00. U kunt ons voor al uw vragen of een vrijblijvend advies bereiken op 0341-455308.

Stuur ons een e-mail

Stuur ons gerust een mail naar info@aquative.nl met uw vraag of voor het opvragen van een offerte. Wij doen ons uiterste best om uw e-mail zo snel mogelijk te beantwoorden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

U kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Dit kunt u doen door ons een e-mail te sturen of door het contactformulier in te vullen.